„Агрофейс“ Търговище отбелязва 10 години успешна дейност

*Собственикът Гергана Колева развива бизнес в различни направления – зърнопроизводство, овощарство, търговия с торове, семена и препарати.

Фирма“Агрофейс“ ЕООД Търговище на 1 юли тази година отбелязва 10 години от създаването си. За собственика – агроном Гергана Колева, празникът е свързан с благодарността на доволните клиенти.Водещ принцип в работата й е коректността- винаги е на разположение да помогне,да даде професионален съвет на стопаните.Най-важно за нея е да бъде приложена правилно агротехнологията.

Гергана Колева още от ученичка се увлича от биологията и химията. Обича да е близо до земята. Възпитана е в любов към природата от баща си, който е лесоинженер. Завършва специалност „Полевъдство“в Аграрния университет – Пловдив. От 2009 г. работи по специалността си в различни търговски фирми. За успешното й развитие като специалист-агроном голямо значение има и фактът, че може да погледне всеки проблем от гледната точка на земеделския стопанин.

През 2008 г. засажда 17,5 дка с лешници и 10 дка сорехи. До 2013 г. изпълнява стриктно бизнес-план, след като има одобрен проектпо мярка 112 „Млад фермер“ по Програмата за развитие на селските райони. Вече няколко години успява да реализира продукцията от овощната градина.

През 2009 г. създава своята фирма „Агрофейс“за търговия с торове, семена и препарати.Продава посевен материал на водещи компании. Препаратите и торовете са на различни фирми, за да се удовлетворят специфичните изисквания на всеки клиент.

От 7 години Гергана Колева се занимава и със зърнопроизводство на площ от 1400 дка в селата Дралфа и Кръшно. Половината от земите са наети, а останалите са собствени.

– За щастие през този сезон в Търговишко природата ни пощади, нямаше градушки и извънредни явления. Много добре се развиват и пролетниците – слънчоглед и царевица – посочи г-жа Колева. – Дружеството ни разполага с необходимата техника, като ползваме двама механизатори, от които единият е брат ми Камен Колев.

Разбира се, в земеделието има и редица проблеми, сред които са ниските изкупни цени на продукцията – те никога не зависят от нас, стопаните… Въпреки това, не обичам да се оплаквам, а да се справям с предизвикателствата. Разностранните бизнес-задачи поглъщат цялото ми време.

Това, което ме зарежда с нови сили и оптимизъм, е успешната работа и многобройните доволни клиенти през тези десет години…

Лилия Лозанова

(повече в Агровестник – стр. 5-31)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!