АУСТРАЛ ПЛЮС – ПЪЛНА ЗАЩИТА НА ЖИТНИТЕ ПОСEВИ ОЩЕ ОТ МОМЕНТА НА СЕИТБА

*Високите температури през есента през последните няколко години създават условия за намножаване на болести и неприятели, причиняващи сериозни щети по житните посеви още от момента на засяване.

Комплексната защита точно в този момент е от ключово значение за извеждане на едно по-успешно и печелившо производство. Syngenta България през 2019 представи на българския пазар инсекто-фунгицид за обеззаразяване на житните култури – Аустрал Плюс. Аустрал Плюс е единственото комплексно решение на Българския пазар за справяне както със семеннопреносимите и почвени патогени, така и с неприятелите по житните култури от момента на засяване, включително и в начални фази от тяхното развитие.
Кое прави Аустрал Плюс толкова успешен?

*На първо място формулацията е разработена специално за продукт за третиране на семена. Аустрал Плюс е комбинация от инсектицид (Tефлутрин) и фунгицид (Флудиоксонил). Двете активни вещества имат много добра синергия помежду си, осигуряваща отлична защита срещу основните болести и неприятели при житните култури.

Аустрал Плюс притежава микро-капсулирана технология, благодарение на която активното вещество Тефлутрин се освобождава постепенно, образувайки защитен „балон“ около кореновата система на растението. По този начин Аустрал Плюс осигурява защита от телени червеи, ларви на житен бегач и житни мухи.

Активното вещество Тефлутрин стимулира синтеза на структурни протеини в растенията, които спомагат за по-доброто покълване, бързо вкореняване и равномерно поникване на посева.
Активното вещество Тефлутрин е сред най-предпочитаните инсектициди за третиране на семена в Западна и Централна Европа, поради изключително високата му ефикасност срещу основните неприятели, причиняващи сериозни щети при поникване на житните култури.
Към основните предимства на Аустрал Плюс трябва да прибавим и широкия спектър на действие:

А.в. Флудиоксонил осигурява защита на семената от главни, фузариози и септориози.

А.в. Тефлутрин предпазва растенията от телени червеи, ларва житен бегач и житни мухи.
Дозата на приложение е 500 мл/100 кг семена, като неделима част от подготовката на разтвора за третиране на семена е добавянето на полимер/прилепител AG40R в доза 100 мл/100 кг семена, който спомага за по-доброто прилепване на продукта върху семенната повърхност, като по този начин намалява разпрашаването му и осигурява по-голяма безопасност за операторите, които подготвят работния разтвор.
Благодарение на своята формулация и успешна технология АУСТРАЛ ПЛЮС дава сигурност и спокойствие за здрав и добре гарниран посев.
Осигурете си оптимален брой растения на квадратен метър, здрави посеви и сигурни добиви с Аустрал Плюс от Syngenta.

(повече в Агровестник – стр. 13)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!