БОРДО, ТОРОНТО, БАРСЕЛОНА, МОН РЕАЛ, МОНТЕ КАРЛО… – ХОЛАНДСКИ КАРТОФИ, КОИТО СИ СТРУВА ДА ОТГЛЕЖДАТЕ!

<> Холандската компания ТРС е с 15-годишен опит и прави експорт на семена за картофи в повече от 50 държави във всички континенти. Стремежът на селекционерите е да подобряват наложените сортове и да развиват нови с насоченост устойчивости и високи добиви. Утвърдена практика на екипа е да работят в дългосрочен план с фермерите и да им помагат с експертни съвети.
<> Потенциалът на сортовете е висок – при интензификация на производството могат да бъдат достигнати 6-8 тона от декар. Посевният материал е Клас А, цената за килограм е 55 евроцента, предлагат се в опаковки по 25 килограма. При поръчка на повече от 20 палета – 1 пале подарък!
<> „Детелина“ ООД е официален представител на компанията ТРС и е регистрирана по холандското законодателство.

Сорт БОРДО. Името подсказва, цветът на кожицата е тъмночервен, а на месото – светложълт. Формата на клубените е овална, подходящи са за гответе и преработка. Сортът е средноранен, реколтата се събира от края на юни до август, добивите са високи. Размери на семената – от 35 то 55 милиметра, КЛАС А. Цена на килограм 55 цента, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
Сорт ТОРОНТО. Цвят на кожицата светложълт, а на месото – цвят „сметана“. Формата на клубените е продълговата, плитки очи, сухо вещество – 20%. Растенията са много добре облистени. Реколтата е готова за прибиране от края на юни до август, средно ранен сорт, подходящ е за готвене и преработка. Подчертано високодобивен. Размерите на семената са от 35 то 55 милиметра.
Цена на килограм 55 цента, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
Сорт БАРСЕЛОНА. Средноран със светложълт цвят на кожицата и на плодовото месо. Облистеността на растенията е много добра, формата на клубените е дългоовална, очите са плитки, подходящ е за готвене и преработка. Съдържание на сухо вещество – 21%. Високодобивен. Реколтата се събира от края на юни до август.
Цена на килограм 55 цента, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
Сорт МОН РЕАЛ е много ранен със светложълт цвят на кожицата и свежокремав на плодовото месо. Много добра облистеност. Ражда едри кръгло-овални картофи, формира МНОГО ВИСОК добив. Съдържание на сухо вещество – 20%. Очите са разположени на плитко. Размери на посевния материал – от 35 до 55 милиметра.
Цена на килограм 55 цента, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
Сорт СИЕНА. Средно късен по зрелост, с добра листна маса, жълт цвят на кожицата и свежо жълт на плодовото месо. Висококобивен с кръгли клубени, по-дребни, но повече на брой. Съдържанието на сухо вещество е 21,5%. Наричат ги още „бебешки картофи“.
Размери на семената от 35 то 55 милиметра. Цена на килограм 55 цента, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
Сорт СПУНТА. Ранен, високодобивен, ражда едри, дълго-овални, еднакви клубени с отличен вкус. Цветът на кожицата и месото е наситено жълт. Съдържанието на сухо вещество е високо. Устойчив е на вируси, сравнително устойчив на мана по листата. Устойчив и на засушаване. От килограм семена при поливни условия можете да приберете до 15 килограма качествени картофи.
Размери на семената от 35 то 55 милиметра. Цена на килограм 45 цента, 45 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
МОНТЕ КАРЛО. Средно ран, цвят на кожицата – светлочервен. Формата на клубените е овална, дълбочината на очите – плоска. Размер на клубените – едри, съдържание на сухо вещество – 20,5%, Размери на семената от 35 то 55 милиметра.
Цена на килограм 55 цента на килограм, 55 евро за 100 килограма в торби по 25 килограма, клас А. При поръчка на повече от 20 палета е възможно да получите подарък до 1 пале от различни сортове за изследване.
За специални изисквания ни пишете на лично съобщение. Експорт от Холандия (Ex Works), разходите, свързани с транспорта са за сметка на купувача.
За повече информация: info@detelina.org или zdravko_djibov@abv.bg.

(повече в Агровестник – стр. 14-15)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!