В трудна година „Неохим“ АД подава ръка на българските земеделци

Като отговорна компания, която разбира затрудненията на земеделския сектор, „Неохим“ АДДимитровград предприема мерки за временно намаляване на цената на амониевия нитрат. От ръководството са взели под внимание липсата насвежи“ ресурси при производителите, забавянето в растежа на посевите в някои райони и пораженията, които нанесоха обилните дъждове в почти цялата страна.

Въпреки че субсидиите бяха изплатени навреме, ние разбираме, че земеделците имат значителни разходи. Разбираме техните притеснения, свързани с дейността им. Затова предлагаме да се възползват от отстъпката, която правим в момента и да закупят амониев нитрат за предстоящото пролетно торене. Искрено се надяваме по този начин да помогнем на всеки да извърши необходимото торене на посевите, коментираха от ръководството наНеохим“.

До 7 май, когато традиционно трябва да приключи запасяването с минерални торове за предстоящата кампания, цената на амониевия нитрат, произведен от компанията ще бъде 365 лв. за тон. Предстои да бъдат подхранени с азот маслодаен и шарен слънчоглед, царевица за зърно и силажна, пролетен ечемик, овес, фуражен и градински грах, соя, фасул, леща, картофи, пипер, краставици, домати и картофи. Поради тази причина голяма част от земеделците ще имат нужда от значителни количества амониев нитрат. А предлагането на този качествен продукт на настоящата цена е част от политиката на компанията да подпомага земеделските производители в цялата страна.

Неохим“ АД приканва всички заинтересовани да се свържат с търговския представител на компанията – „Евро Ферт“ АД и да заявят необходимите им количества до 7 май на телефон 0391 65 250.

Минералният тор е продукт, който е необходим на земеделските производители ежегодно. Надяваме се, че следващата година състоянието на земеделието в страната ще бъде далеч подобро и производителите ще бъдат финансово стабилни. Сега обаче сме длъжни да проявим разбиране и да им подадем ръка в този труден момент, коментира Стефан Димитров, председател на Съвета на директорите наЕвро Ферт“ АД. Той обясни още, че цената на амониевия нитрат, която в момента компанията предлага за единица азот, е далеч пониска отколкото NPK-та на българския пазар. Затова използването на изпитаната селитра е порентабилно за предстоящото торене.

С този жестНеохим“ за пореден път доказва добрите си намерения в подкрепа на сектора. Настоящата отстъпка е само пример за ролята на компанията за повишаване на добивите от селскостопанска продукция и ефективен принос към развитието на модерно земеделие в страната.

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!