ГОСТОПРИЕМНА ДОБРУДЖА ПОСРЕЩНА УЧАСТНИЦИТЕ И ГОСТИТЕ НА 24-ТА БОРСА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ

* Редом с традиционното предлагане на семена за полски и зеленчукови култури, посадъчен материал за овошки, лозя и етерично-маслени, торове, в изложението, което бе открито на 30 януари в СК „Простор“, взеха участие и фирми за техника, поливни системи и инсталации, за производство на биопродукти и др.

* За 24-та година участник в проявата бе и екип на „Агровестник“.

Двадесет и четвъртата Борса за семена и посадъчен материал по традиция бе открита с изпълнението на професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с худ. ръководител Стоян Господинов. Своите места на трибуната заеха кметът на Добрич, г-н Йордан Йорданов, обл. управител Красимир Кирилов и неговият заместник Красимир Николов, г-жа Бистра Павловска, изп. директор на ИАСАС, директорът на ОД „Земеделие“, Ивайло Йорданов.

Изп. директор на „Добрички панаир“ АД, г-жа Звезделина Иванова първа поднесе своето поздравление към участниците и гостите. След това към присъстващите се обърна и кметът Й. Йорданов:

– Скъпи приятели и граждани на Добрич, днес е много важен ден за града ни, защото се разглежда бюджета за 2018 г на нашата община и защото днес се открива 24-то изложение на Борсата за семена и посадъчен материал – посочи в своето приветствие градоначалникът. – Правя тази аналогия, тъй като земеделието е един от най-важните отрасли в региона, а поговорката гласи, че „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Така че ние се надяваме за успешни семена и в нашия бюджет, образно казано, и да пожънем добра реколта. Пожелавам ви да дадете най-доброто от себе си и в края на годината да пожънете това, за което сте мечтали…

* * *

На официалната вечер на изложителя бяха връчени традиционните награди на „Добрички панаир“ АД. За дългогодишно участие в изданията на Добрички панаир на 24-тото международно изложение на Добруджански земеделски институт, „Опора Заден България“ и Натурела Херб, фирма, специализирана в производството на разсад от етерично-маслени култури, бяха връчени грамоти. Статуетката на панаира получи екипът на Пионер Семена България за продуктово фолио с високодобивни хибриди слънчоглед и царевица.

– Оценяваме тази награда, за нас фермерите в Добруджа са много важни, те залагат високи нива на агротехника, както и изключително добро земеделие, а хибридите на Пионер могат да реализират своя генетичен потенциал в полетата на Златна Добруджа – посочи продуктовият мениджър на компанията г-н Иван Костадинов, по време на награждаването.

На официалната вечеря кметът Й. Йорданов оповести добрата новина, а именно, че на 30 януари е гласуван бюджет за община Добрич от над 100 000 000 лв, нещо, което досега не се е случвало. И вярвам, че и традиционната проява на изложението ще е успешна, защото са посети добри семена, които ще дадат добра реколта, сподели с радост градоначалникът.

Екип на „Агровестник“

(Повече в Аглровестник – стр. 17-19)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!