ДОВОЛНИТЕ УСМИВКИ НА КЛИЕНТИТЕ СА НАЙ-ГОЛЯМАТА НАГРАДА! ТЕ МЕ ЗАРЕЖДАТ!

*уверява Росица Иванова от Велико Търново,която създава „градини“ от различни цветни видове в масажното си студио и дома си.

Росица Иванова е „впрегнала“ своята любов към природата, цветята и етеричните масла в полза на здравето на хората. Тя е собственик на масажно студио „Гаяна“във В. Търново и е единствената, която предлага масажи с етеричните масла на швейцарска фирма. Същевременно цветята играят голяма роля в създаването на свежа атмосфера не само в нейния обект,но и в дома й.

Голямата й страст напоследък са орхидеите.Те са над 30 прекрасни екземпляра във всевъзможни багри. Открила е, че са деликатни растения, за които адаптационният период е много важен. След като са минали през този етап, цъфтят обилно на две коренно различни места в апартамента й – на слънчев и на северен прозорец.

В студиото и в дома си е създала „градини“от всевъзможни стайни растения. Някои е засадила в стари плафони от лампа,като така привличат вниманието с интересния си вид. Особено красиви са хризантемата, белият спатифилиум, драцената, стрелицията, която приличана райска птица. Разполага и с голям бамбук, на който осигурява топлина през студените сезони. Изключително сухоустойчиво е дървото на парите, което полива два пъти годишно. Има две финикови палми. Едната е засадена от майка й, когато тя се е родила. Другата е израснала от костилката, която тя е засяла преди 14 г., когато на бял свят се е появила дъщеря й Ивана.

– От малка съм закърмена с любовта към природата, тъй като съм отраснала във великотърновското село Церова кория. Тогава с баща ми сме изминавали километри дневно, за да събираме гъби и билки, да ходим за риба… Още в детството ми съм „орисана“ от баба ми Раиса, да се посветя на здравето на хората. Тя е украинка и цял живот е работила като санитарка в психоболницата в селото. Заричаше ме да стана медицинска сестра, но аз винаги отказвах, усмихнато разказва Росица Иванова.

След майчинството си амбициозната дама започва работа в оптика във В. Търново, като преминава специално обучение. По това време се запознава и с продуктите на швейцарска фирма, които може да бъдат описани с две думи – „здраве и красота“. Благодарение на тези природни продукти решава здравословни проблеми на себе си и семейството си, като помага и на много хора. В продължение на 10 години преминава етап на личностно израстване, чете много по темата за етеричните масла и трупа практически опит от приложението им.

Преломен момент се случва с нея, когато й подаряват ваучер за масаж. До този момент въобще не е ползвала тази услуга и дори не е знаела в кои случаи се прилага. Обаче след процедурата нещо се случва с нея и я обзема мисълта, че иска да се занимава с тази дейност. Записва се на курс и получава такава квалификация. Усеща, че е открила своето призвание, напуска оптиката и започва собствен бизнес. Стреми се да проявява творчество – предлага не просто масажи, а такива с швейцарски етерични масла. Създава оригинални комбинации от тях, в зависимост от различните страдания на клиентите.

Открива, че ръцете й имат дарбата, да усещат болките във всяко тяло и тя се превръща в „проводник“ на оздравителна енергия. Прилагането на маслата има точно медицинско обяснение – лечебният им потенциал се проявява по три основни начина. Доказано е, че ароматните им молекули достигат до мозъка и до белия дроб за няколко секунди при вдишване. Най-бавен е ефектът, когато се приемат през устата. Третият ефективен начин е при масаж – чрез втриване в кожата, откъдето проникват в кръвния ток и се разпространяват в цялото тяло. Затова Росица Иванова е категорична, че използва тези качествени масла, а не евтини. По този начин изразява и уважение към клиентите и към себе си.

При масажа „Гаяна“ включва масла от карамфил, розмарин и лавандула. Те са с широк спектър на действие – антибактериално, болкоуспокояващо, релаксиращо, противорирусно, тонизиращо и др. Жените, на които правя масаж за лице признават, че уханието ги пренася мислено на зелена поляна. Причината е, че използвам масло от розово дърво, което има уникален аромат и въздействие.

– За мен доволните усмивки на клиентите са най-голямата награда! Те ме зареждат! Така всеки ден осъзнавам, че чрез природата и етеричните масла съм осъществила моята мечта – да помагам на хората да съхраняват здравето си! – призна в края на разговора ни Росица Иванова.

Лилия Лозанова

(повече в Агровестник – стр. 7-19)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!