Женски екип управлява декоративен разсадник „Булланд Трейд“ ООД

*Ландшафтен архитект Татяна Бояджиева, ландш. арх. Ирина Тилева – прокурист, и Надежда Джокова – зам. управител, работят с много любов и всеотдайност.

*На площ от 100 дка в с. Братаница, обл. Пазарджик, се отглеждат над 300 вида декоративни храсти и дървета, широколистни цъфтящи и вечнозелени храсти, иглолистни храсти, многогодишни цветя, едроразмерни дървета.

Декоративен разсадник „Булланд Трейд“ ООД с. Братаница, обл. Пазарджик, успешно прилага холандската технология на родна почва. Началото е поставено през 2004 година, с изграждането на първия по рода си разсадник в страната, с високотехнологично отглеждане на декоративни растения в контейнери по холандско ноу-хау. От 2017 г. мажоритарен собственик на обекта е ландшафтен архитект Татяна Бояджиева, която печели приза през 2019 г. за Бизнесдама на годината, в конкурса на Fibank. Тя разчита на помощта на своя управленски екип – ланд. арх. Ирина Тилева и Надежда Джокова, който работи с много любов и всеотдайност.

Дамите се стремят да разширят продуктовата гама от красиви растения и да изненадват непрекъснато приятно клиентите си. Портфолиото включва над 300 вида декоративни храсти и дървета, широколистни цъфтящи и вечнозелени храсти, иглолистни храсти,многогодишни цветя, едроразмерни дървета.

-Използваната технология за контейнерно отглеждане позволява на много наши колеги, ландшафтни специалисти и на много други частни клиенти да изпълняват своите проекти и идеи през всички сезони на годината, поради осигурен висок процент на прихващане! – споделя г-жаБояджиева. – Декоративен разсадник“Булланд Трейд“ ООД към момента е разположен на площ от 100 дка. Върху половината от тях отглеждаме растения на терен, които са изключително подходящи за изграждането на зелени огради и пояси, на конкурентни цени и високо качество. Многобройните отзиви на клиентите ни за отличното прихващане на нашите растения засадени на терена,ни правят уверени, че вървим по правилния път.

Растенията се отглеждат от висококачествен посадъчен материал, отговарящ на високите европейски стандарти. Значителна част от него се внася от Нидерландия, като се отглежда в разсадника и се аклиматизира у нас. Механизираното подаване на контейнерите при засаждането на растенията, осигурява бързината, качеството и високата рентабилност на производството.

За успешното вкореняване на резниците и осигуряването на оптимални условия на растенията през зимата спомага просторна оранжерия. Растителността се разполага върху контейнерни полета с автоматизирана система за поливане и торене, управлявана от компютър.

– Изключително държим на високото качество на продукцията – посочи г-жа Джокова. – Разсадникът има много доволни клиенти от цялата страна, които работят в различни мащаби – крупни, средни и дребни. Значителна част от продукцията предлагаме в хипермаркетни вериги като „Mr Bricolage“, „BauHouse“ и др.

„Булланд Трейд ООД“ е изпълнявал през годините множество поръчки за озеленяване и зацветяване на различни общини – Велинград, Пазарджик, Стара Загора, Панагюрище и много други. До голяма степен успеха на разсадника се дължи на коректността и готовността да предоставим професионална помощ на всеки наш клиент и партньор.

Лилия Лозанова

(повече в Агровестник – стр. 5-23)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!