За първи път Forbes отличи в годишния си конкурс FORBES Business awards компания от Агросектора

*Това е НИК – име, което всеки от нас асоциира с „прецизно земеделие“ и“иновации“.

Натазгодишните награди FORBES Business awards,организирани от престижното международно издание Forbes, бе дадено признание и на селското стопанство като един от секторите, формиращи икономиката на страната ни. Церемонията се състоя на 28.01.2020 в София Ивент Център, като на нея присъстваха представители на близо 100 от най-големите компании в страната.Толкова много предприемачи отдавна не бяха се събирали на едно място, както на заключителната церемония на FORBESBusiness Awards 2020. Този конкурс насърчава предприемаческия дух, добрите бизнес-практики и социалната отговорност,вдъхновява българите да следват мечтите си…

Сред отличените с почетна статуетка се открои една добре позната на всички нас в земеделския сектор компания, която показа, че нейният принос за развитието на сектора е видим не само за нас,земеделците и журналистите, занимаващи се с това професионално, а и от хората извън сектора, които са привидно далеч от земеделието и от трудностите, с които то се сблъсква в България. За първи път компания от сектор Селско стопанство бе включена в конкурса и получи отличие.Това е НИК – име, което всеки от нас асоциира с „прецизно земеделие“ и“иновации“. Именно иновациите в сектора впечатлиха журито, което извършваше селекцията на победителите.Говорим за иновации като почвени анализи и почвено картиране, торене с променлива норма, автоматизирано управление на тракторите и много други, които са вече част от ежедневието на много от фермерите.

За да получи наградата от името на НИК, на сцената излезе Калоян Куманов, който е един от хората, стоящи зад компанията,като той сподели следното:

-Земеделието е един от секторите с най-голямо влияние върху ежедневието на хората. Да бъдеш фермер обаче в днешно време е доста трудно, това е предизвикателство- да произвеждаш качествена и чиста храна, при това на достъпна цена. Именно в това предизвикателство ние помагаме на фермерите. Ние вярваме в тази наша мисия, но като такава тя е мисия на целия наш екип, на който бих искал да благодаря,който работи за нея всеки ден. Бих искалда благодаря и на екипа на Forbes, че отчитаземеделието като важен сектор.

Това признание е не само признание към НИК като компания, а и признание за земеделието в България и развитието му през последната една година и като технологии, и като значение за икономиката на страната.

(повече в Агровестник – стр. 11-22)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!