„Истории за успеха – как земеделците работят с Case IH“ в стопанството на Калин Миронов

„Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, добрите обработки и на модерната технология“. – казва земеделският стопанин.

Близо 20 години Калин Миронов се занимава със земеделие в плевенското село Петокладенци. Там е разположена базата му, както и полетата, на които отглежда предимно царевица. В годините се е уверил, че успехът на едно земеделско стопанство е комбинация от добър мениджмънт, правилен избор на култури, модерни технологии и земеделска техника.


Калин Миронов: „В момента обработвам около 5600 дка царевица, слънчоглед и пшеница, но залагам главно на царевицата. В последните години тя е една от най-доходоносните култури при нас. Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, на добрите обработки и на модерната технология.“
Основните машини, с които се работи в стопанството на Калин, са трактори и комбайни Case IH и прикачен инвентар Vaderstad, предлагани на българския пазар от Тайтън Машинъри.

„Тази комбинация от машини довежда до добра обработка на земята и добра реколта в последствие”, категоричен е земеделецът. 

Тракторите Case IH в стопанството на Миронов са от сериите Magnum и Maxxum, а товароразтоварните дейности се извършват от телескопичен товарач Farmlift 735.
“Заложил съм главно на тези машини, защото са универсални – и като цена, и качество съм много доволен от тях. Машините отговарят на своята мощност”, споделя зърнопроизводителят. 

Машините в стопанството са оборудвани с AFS навигация и GPS сигнал за корекции от „AFS RTK +“ мрежата на Тайтън Машинъри България. Технологията помага за по-добра ефективност при всички обработки – сеитби,торене, пръскане на културите и по-добра рентабилност на производството.
Калин Миронов: „Както видяхте – в моето стопанство съм заложил на марката Case IH и занапред мисля да продължа партньорството си с Тайтън Машинъри”.

Целия разговор с Калин Миронов и споделен опит за работата му с машините на Case IH може да откриете в сайта на Тайтън Машинъри България https://bit.ly/3damf1x

За да не пропускате нов епизод от видео поредицата „Истории за успеха – какземеделците работят с Case IH”, може да се абонирате за YouTube канала на Тайтън Машинъри или да следите Facebook страницата на компанията.© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!