ЛИСТНОТО ХРАНЕНЕ НА КУЛТУРИТЕ Е НЕОБЯТНА НАУКА!

<> В това е убедена Александра Дечева, която е част от екипа на „Лебозол България“ от 5 години. И разкрива неговите възможности пред стотици земеделци. С чаровната блондинка разговаряме за качествените немски продукти, за подхода в работата и удовлетворението от постигнатите резултати.

-Алекс, нека започнем с обичайното кратко представяне, какво сте завършила, с какво българската фирма спечели вниманието ви?

-Агроном консултант съм в „Лебозол България“ и имам честта вече 5 години да работя с едни от най-големите специалисти в областта на листното хранене и да черпя все повече опит и знания. Отговарям за район Стара Загора, Сливен и Ямбол. Завършила съм агрономство в Тракийски университет – Стара Загора, а магистратурата ми е Агроекология и Растителна защита.
Не се поколебах да си изпратя CV-то до ръководството, когато фирмата обяви конкурс за длъжността в нашия регион. И имах щастието да бъда одобрена. Нашият управител г-н Хусейн Ахриев ми оказа голямо доверие като млад специалист. Така станах част от един чудесен колектив.
При постъпването ми на работа като съвсем млад кадър, бях впечатлена от това, че имах възможността да попадна в колектив от специалисти, които ми помогнаха да израсна в сферата на ЛИСТНОТО ХРАНЕНЕ НА КУЛТУРИТЕ, КОЕТО Е НЕОБЯТНА НАУКА.
Най-впечатлена бях от действието на продуктите, които нашата компания предлага. Известно е, че „Лебозол“ е немска фирма с повече от 30-годишна история, с много изследвания и много успехи. Убедих се във високата усвояемост на торовете и съответно впечатляващия ефект, който постигат. В „Лебозол България“ намерих идеалната фирмена култура и работна среда. Нашият управител се грижи за екипа си, насърчава ни, ние сме едно голямо сплотено семейство.
Като компания, специализирана в листното хранене на земеделските култури, стремежът ни е да предлагаме разнообразни продукти: едно-, дву- , три и многокомпонентни хранителни елементи в различни форми, които обезпечават растенията във всяка една фаза от вегетацията им за по-висок добив и качество на продукцията.
БОГАТАТА ПРОДУКТОВА ГАМА НИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СМЕ ГЪВКАВИ, ДА РЕШИМ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ НА ПОЛЕТО, КАКТО И ДА СМЕ В УСЛУГА НА ВСЕКИ ФЕРМЕР И ВЪВ ВСЯКА СИТУАЦИЯ. Направлението, в което се развиваме е едно – да надграждаме опит и знания. И това го правим ежегодно в традиционните събирания с колегите ни от различните страни при утвърдения вече обмен на опит. Продуктите на Лебозол са на световно ниво, това е доказано в годините, като не спираме ежедневно да работим в посока нови торове и технологии. Имаме продукти за всяка култура.
И тази година Аминозол се открои като универсален ТОП-продукт при всички култури, неговото действие се доказа неоспоримо и стана неизменна част от родното земеделие. Всяка година се срещаме с различни проблеми за решаване, като стрес от продукти за растителна защита, от различни климатични аномалии и пр., този листен тор показа, че е най-добрият на българския пазар при културните растения. Това се дължи на безупречния състав, формулировка и действие. Така до растенията достига чиста и в най-бързо усвоима форма храна. Моят опит доказа, че Аминозол намира място във всяко стопанство и при всеки вид култура.
Искам да припомня, че той е изцяло органичен листен тор, тази субстанция в него е 66.3%, технологията е специално разработена. Аминозол е изключително високо оценяван и в БИОПРОИЗВОДСТВОТО. Ползите от него са неоспорими, може да се използва превантивно (за добър старт и жизненост на културите), както и във всяка една стресова ситуация за растенията.
Тази стопанска година при есенниците започна със стрес, пролетта беше доста динамична, климатичните условия бяха много нестабилни, което доведе до масово измръзване на посевите. Ние отново успяхме да преодолеем неблагоприятните ситуации, благодарение на продуктите на Лебозол, като най-голяма заслуга отдаваме на Аминозол. Разбира се, и с миксовете за съответната култура, както и с останалите продукти в зависимост от ситуацията на полето се справихме успешно.
Сега есенните култури масово са в добро състояние, като стремежът ни е да надградим това, което сме заложили, отново с нашите продукти, като КвадроМаксС, Нитро Микс, ВиталоСол Голд, МагС и др., с които ще повлияем върху по-доброто опрашване, озърняване на класа, запазване на флаговия лист и повишаване на добива и качеството на продукцията.
В по-късни фази наблягаме на миксовете за дадена култура, с цел снабдяване на най-необходимите хранителни елементи за цялостно развитие и обезпечение на културата. Едни от продуктите, които влизат в пролетните препоръки са: Микс за зърнено-житни, Микс за маслодайни, Тримакс, Манган Голд и др.
Тази година очакваме добри резултати както при есенните култури, така и при пролетниците.
НЕОСПОРИМА Е РОЛЯТА НА ЛИСТНИТЕ ТОРОВЕ С МАРКАТА „ЛЕБОЗОЛ“! Имаме амбицията да печелим нови клиенти. При тях винаги започваме с предисторията на полето, не работим „със затворени очи“. Целта ни е да им помогнем, да им покажем ползата от нашите торове и да извлечем максимум от потенциала на културата. В ранни фази определено залагаме на миксовете за всяка култура, тъй като недостиг все още не може да се конкретизира, а и с превантивното внасяне на необходимите микро- и макроелементи вероятността да се появи недостиг е много по-малка, разбира се отново зависещо от климатичните условия.
Продуктовата ни гама е изключително богата, като така имаме възможността да отреагираме във всеки един случай. Всичко зависи от ситуацията на полето.

Вярно ли е, че вашите продукти са скъпи, така ли е в действителност?

-Категорично – не! Разглеждайки каталога на „Лебозол“ всеки от пръв поглед би забелязал колко са наситени с активно вещество нашите торове. Това означава, че и дозите са ниски. Забележете, работим с дози от 50 мл/дка до около 200 мл на декар. И с тях даваме необходимата храна на растенията. След което определяме и цената. В почти всички случаи третирането с торовете на Лебозол е изключително изгодно, предвид, че сме обезпечили растението на 100% от хранителните нужди.
Предлагаме също специализирани продукти и за овощните, лозята, зеленчуците. И тук препоръките са индивидуални. Работим със стотици производители в направление Биоземеделие, немалко от нашите торове са регистрирани и отговарят на всички изисквания за този вид земеделие. Придружени са с необходимите биосертификати.
Като специалисти в листното хранене заедно с висококачествените немски продукти ние сме в състояние да решим всички проблеми на полето, в градините…

(повече в Агровестник – стр. 5-6)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!