МАШИНИ ВТОРА УПОТРЕБА ПОКАЗАХА РАПИД КБ И CLAAS РУМЪНИЯ НА СЪВМЕСТEН ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

* В първия четвъртък на май земеделци от двете страни на Дунава присъстваха на проявата на Пристанище Русе.

* Близо 40 трактори и комбайни бяха изложени за тест и преглед.

Намирането на висококачествена използвана машина не винаги е лесно. Но можете да разчитате на вашия дистрибутор на CLAAS, който има доказан опит в изпълнението на изискванията на клиентите и ще се радва да ви помогне да намерите машината, която търсите! Това бе и един от мотивите на официалните представителства на световния бранд в България и Румъния да организират своеобразен аукцион на Пристанище Русе. Посетителите (компактни групи фермери от двете страни на Дунава) видяха селекция машини втора употреба CLAAS с най-високо качество, нов внос от Германия, от специализирани центрове. Машините са проверени от сервизните специалисти, които са убедени, че всеки ще намери най-подходящата за своето стопанство!

Повече информация за идеята за провеждането на подобен Ден на отворените врати даде г-н Страхил Стоянов, от „Рапид КБ“, който отговаря за машините втора употреба за цяла България:

– Съвместно с колегите от CLAAS Румъния днес организираме тази проява. Всички стопани у нас познават „Рапид КБ“ като официален представител на Claas и Amazone за страната и вносител на нова съвременна земеделска техника. Целта ни тук е да покажем, че клиентите ни вече могат да разчитат на фирмата и за машини втора употреба от Германия. Няма нужда да обикалят цяла Европа и да търсят. Употребяваната техника ще бъде налична в базата ни в гр. Русе. Фермерите могат да дойдат на място, да си харесат машина, да я покарат, да я тестват…

Също така могат да разчитат на сервиз и резервни части от наша страна. В официалните представителства на CLAAS по цял свят работят висококвалифицирани сервизни техници, разполагащи с най-новите специални инструменти за работа и диагностика. За да вървите напред! Това е основната идея на мероприятието ни.

Днес показваме около двадесетина зърнокомбайна и още толкова трактора. Освен марката Claas, тук са изложени и модели на New Holland, Laverda, John Deere. Всички те са от Германия. Някои от тях могат да бъдат и с гаранция от 1 година – които са на по-малко сезони и по-малко моточасове.

Повечето машини, които показваме са на 1-2-3 до 5 г. Също предлагаме и адаптери за царевица, както и налични машини, които очакваме да пристигнат съвсем скоро – силажокомбайни, сламопреси, зелена линия косачки, сеносъбирачки и т.н.

Ще работим и по заявка на клиента. Например ако си търси трактор 120 к.с., при наличие на такъв се свързваме с фермера, оферираме, споразумяваме се и го доставяме на място. Срокът за доставка е до около 2 седмици.

Всички машини минават през сервиз в Германия. Има 4 статуса за марката CLAAS:

– platinum – максимум до 3 години при класифициране; максимални моточасове – до 2000 за трактор, до 500 за комбайн, 1000 – за силажокомбайн, обслужена, готова за работа машина – с гаранция 1 година

– gold – максимум до 5 години при класифициране; максимални моточасове – до 5000 за трактор, до 2500 за комбайн, 2500 – за силажокомбайн, обслужена, готова за работа машина (със сменени масла, консумативи и т.н.).

– silver – максимум до 5 години при класифициране; максимални моточасове – до 5000 за трактор, до 2500 за комбайн, 2500 – за силажокомбайн, всичко по машината е в изправност, но не е обслужена.

– bronze – без ограничения за години при класифициране и моточасове. Машината не е обслужена, но е в движение.

Независимо от статуса, гарантираме, че техниката е годна за работа! Предоставяме възможност на всеки клиент да се качи на машината, да я пробва, да я покара и да се увери сам в качествата!

* * *

Г-жа Александра Стругари, маркетинг мениджър на CLAAS Румъния, също сподели за съвместната инициатива:

– С днешния Ден на отворените врати искаме да покажем на нашите клиенти, клиентите на CLAAS, че имат възможност да закупят от нас и употребявани машини. Преди 3 години създадохме подразделението FIRST CLAAS USED – за техника CLAAS втора употреба. Както виждате, тук на пристанище Русе, показваме и други марки. Тъй като в бизнеса с употребявана техника трябва да се предлагат различни брандове.

Доверен партньор. FIRST CLAAS USED предлага богат избор от привлекателни, използвани машини от цялата мрежа на CLAAS. Каквото и да търсите – комбайни, силажокомбайни, трактори, телескопични товарачи, балировачки, сеносъбирачи или каквото и да е селскостопанско оборудване от който и да е производител – ще намерите в нашия огромен диапазон от продукти.

Целта на днешното събитие е фермерите да дойдат и да видят машините, които имаме в наличност, а защо не и да направим продажби.

(повече в Агровестник – стр. 13-14)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!