НАШИТЕ АМБИЦИИ СА ДА РАЗШИРИМ ПЕРИМЕТЪРА, ЗА ДА ОБХВАНЕМ ПО-ШИРОКА ГАМА КЛИЕНТИ!

*категорична е г-жа Емилия Балчева,мениджър маркетинг и продажби в „Биоса“ЕООД. На изложението АГРА 2020 тя представи изделията на БИОСА за селското стопанство и разказа повече за наградата, с която Международният панаир отличи една от машините им с І-во място в раздел“Иновации“.

На щанда на „Биоса“ ЕООД в палата 3 на тазгодишното изложение АГРА се срещнахме с част от екипа на фирмата, за да научим повече за предлаганите продукти. Г-жа Емилия Балчева, мениджър маркетинг и продажби в дружеството, бе любезна да ни разкаже за гамата изделия, както иза получения приз от Международен панаир- Пловдив.

-Ще започна с добрата новина. На официалната вечеря на изложителя нашият екип беше награден в конкурса за иновации на АГРА 2020, отличени бяхме с Първа награда за наше изделие. Това е ЕДНОКАНАЛЕН ЦВЕТЕН СОРТЕР – машина от най-ново поколение,която решихме да представим по-отблизо на българския пазар на това изложение.Изделието е с много висока производителност,с отлични качества и притежава най-новите технологични разработки в системата на работа. Предназначено е за почистване на семена, зърнени култури, ядки и др. Оборудвано е с 4-инфраред камери, които позволяват сортиране на продуктите по форма, цвят, размер и плътност. Камерите анализират вътрешността на продукта,който преминава през тях и още по-прецизно и точно отделят нежеланите примеси.

На щанда ни в Палата 3 показваме и 6-канален цветен сортер. Той е с още по-нова технология – 4G. Снабден е с антени, чрез които може да се работи и дистанционно с машината. Не е необходимо операторът да има досег до нея и благодарение на тази 4G-технология тя може да бъде програмирана или настроена за работао т голямо разстояние. Камерите са много прецизни – последно поколение HD камери,които работят изключително точно при разпознаване и отделяне на лошите примеси и по този начин гарантират по-високо качество и 100% чистота на крайния продукт.

Също така тази година имаме удоволствието да покажем и МАШИНА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ПЕЛЕТИ. Това е изключително актуална тенденция в последно време в България и в света. Говорим за отоплението с пелети от биомаса, които са икономични и екологични. Нивото на ефективност е много високо, същевременно не замърсяват околната среда. Позволяват една безотпадъчна технология в производството в селското стопанство. Идеята е всички отпадъци от зърнените култури да бъдат усвоени максимално и да бъдат вложени отново в производство на енергия.

Предлагаме няколко вида машини за производство на пелети. Те могат да работят както с биомаса (слама, люспи), така и с дървесина. Отпадъчните продукти от дървообработката също могат да бъдат вложени в това производство.

Третият тип машини в този сектор са за ФУРАЖНИ ПЕЛЕТИ,които са чудесна иновация за животновъдството. Все повече фермери ги предпочитат, защото фуражните пелети са с по-добри качества, отколкото обикновените фуражи. Считаме, че тези машини ще бъдат от полза на нашите земеделци. Машините са с различен капацитет, в зависимост от мощността – от 5 до 10 тона на час. Разбира се, количеството зависи и от суровината, която се обработва.

Бих искала да отбележа, че и тази година БИОСА има два щанда на АГРА. На външния щанд, който е позициониран пред палата 3 сме изложили още няколко изделия от нашата продуктова листа. Там сме поставили машина за предварително почистване на семена – двоен въздушно-ситов сепаратор. Нейните качества са доказани и тя работи вече в много фирми у нас и в чужбина.

Ново наше изделие е и МАШИНАТА ЗА ФОЛИРАНЕ НА ПАЛЕТИ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО. Това е много добра машина, оборудвана със Siemens електроника, с високо качество и много добра ефективност. Лесно преносима е, удобна за използване в различни видове производствени предприятия и продукти.

ДРОНЪТ, който и тази година представяме, също е една много иновативна технология за селското стопанство. Подходящ е за пръскане на трудни терени, където обикновена техника не може да се придвижва. Идеален е и при лоши атмосферни условия и дълги дъждовни периоди, когато е невъзможно да се влезе с тежка техника в насажденията и посевите. Дронът може да бъде оборудван с резервоар до 15 литра вместимост за препарати. Лети на височина до 30 метра и е подходящ и за овощни градини. Устойчив е на силата на вятъра до 5-та степен. Има 3 режима на управление, като ръчен, полуавтоматичен и автоматичен смарт режим. Управлява се лесно от смарт телефон чрез андроид приложение. Обсегът на пръскане достига до 5 метра. Снабден е с 4 дюзи, които се регулират как да пръскат материала. Много компактен и лесен за пренасяне. Може да се оборудва и с камери за обследване на посевите и анализ на насажденията.

И не на последно място е нашата ПАКЕТИРАЩА МАШИНА, с която сме разпознаваеми не само у нас, но и в много други страни. Това е претегляща и пакетираща машина, предназначена за зърнени, гранулирани и прахообразни продукти. Много добре се вписва в зърнопроизводството: при пакетиране на семена, различни зърнени култури и на пелети. Претегля прецизно, с изключително минимално отклонение. Има 2 варианта на запечатване – чрез шиене и лепене. Предпочитана е от много наши клиенти.

Нашите амбиции са да не се ограничим само в селското стопанство, а да разширим периметъра, за да обхванем по-широка гама от клиенти. Смятаме, че можем да предложим и друг вид техника на много високо ниво.

Екип на „Агровестник“

Сн.1 Г-жа Емилия Балчева (вляво), инж. Тезджан Мехмед и д-р Нермин Караманова показват отличеното изделие на своя щанд на АГРА 2020.

(повече в Агровестник – стр. 15-16)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!