НОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ В БРАЗИЛИЯ ОБЕЩАВАТ ДА ПОДОБРЯТ ИКОНОМИКАТА И ДА ПРОМОТИРАТ ПАЗАРА НА ЛАТИНСКА АМЕРИКА

*Специализираните аграрни изложения са най-добрата възможност да влезете на пазара и да се свържете с местните производители от селските райони, които трябва да инвестират в модернизиране и автоматизиране на процесите и да помогнат за изхранването на света в следващите години.

*Следващото издание на най-голямото и най-важно селскостопанско изложение в Бразилия – AGRISHOW ще се състои от 27 април до 1 май 2020 г. в Ribeirao Preto.

Бразилия се върна във фокуса на международните инвеститори. Реализираната серия от мерки от новото правителство обещава да вложи ресурси в икономиката и да възстанови търговските отношения с останалите страни в Латинска Америка и света.

Мярката,която се очакваше най-много, е одобряването на реформата на социалното осигуряване.Последната фаза на гласуването трябва да се проведе през октомври, а прогнозата е, че предложението трябва да генерира спестявания от 900 милиарда долара през следващите десет години.

Друга мярка, която обещава да възобнови интереса на инвеститорите, е Данъчната реформа. Правителството обмисля мерки за преразглеждане на ставките на данъка върху дохода и създаването на единен данък върху потреблението и услугите. Предложението се очаква с оптимизъм от бизнесмените и земеделските производители, които се надяват да намалят бюрокрацията и да направят финансовите транзакции по-прозрачни.

Освен това потенциалът на Бразилия за агробизнес е безспорен. Според PWC Бразилия е най-големият производител и износител в света на кафе, захар и портокалов сок и заема челно място в производството и износа на соя, царевица, етанол, свинско, говеждо и пилешко месо. Днес агробизнесът представлява 22% от БВП на Бразилия, 1/3 от цялата заетост и почти 44% от износа.

– Търговските изложения Agrishow, Plastic Brazil, Expomafe, Future Print показаха значителен раст в броя посетители и изложители. Всички са единодушни, че предприемачът /земеделският производител/ посещава панаирите в търсене на нови технологии и интерес за инвестиции – казва Лилиан Бортолучи, директор на портфолиото от търговски панаири „Informa Trades Brasil“.

AGRISHOW СЕ ГОТВИ ДА ПОСРЕЩНЕ ПОСЕТИТЕЛИ ОТ РАЗЛИЧНИ КУЛТУРИ, СЕКТОРИ В БИЗНЕСА И ЧАСТИ НА СВЕТА

Между 27 април и 1 май 2020 г. в Ribeirao Preto, най-голямото и най-важно селскостопанско изложение в Бразилия и едно от най-големите в света, ще събере повече от 800 фирми, които ще предложат ключови решения, технологии и тенденции за професионалисти в бранша.И вече са готови да посрещнат повече от 150 хиляди посетители от Бразилия и света.

С прогнозата за възобновяване на инвестициите в страната изложителите вече са организирани да отговарят на търсенето, което трябва да се генерира през петте дни на панаира и гледат с надежда напред. Този оптимизъм се подсилва от факта, че 75% от изложбените площи на Agrishow вече са заети. „Следващото ни издание ще се проведе на 520 000 кв. м изложбена площ и тези мащаби надхвърлиха всичките ни очаквания. Това е резултат от последното успешно издание! – добавя Лилиан Бортолучи.

Заповече информация, посетете www.informamarkets.com.

(повече в Агровестник – стр. 4)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!