НОВОСТИ, ОЧЕРТАВАЩИ РАМКАТА НА МОДЕРНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ У НАС!

*това бе акцентът на провелото се преди броени дни за 27-ма поредна година изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Спортен комплекс“Простор“ на Добрич. Трактори,култиватори, дискови брани, плугове,техника за обеззаразяване на посевния материал, торове, препарати, семена,посадъчен материал… – това бяха част от изделията, които фирмите, участнички представиха на проявата.

За 27-ма поредна година в последните дни на юли в Спортен комплекс „Простор“бе открито 27-то издание на „Селското стопанство и всичко за него“. За пореден път в „столицата“ на Златна Добруджа си дават среща представителите на аграрния бизнес от страната и чужбина.В рамките на четири изложбени дни бяха показани съвременните тенденции в земеделското производство. Тази година освен български фирми се представиха изложители и от Гърция, Турция и Румъния.Показани бяха трактори, прикачен инвентар, торове (химически и органични),препарати за растителна защита, разсади и семена, оборудване за преработка на мляко, за преработка на етерично-маслени култури, автомобили, специализирана литература, вина от малини и череши и пр. И екипът на „Агровестник“ остана верен на традицията и отбеляза своето 27-мо участие в тази проява.

Гости на официалното откриване бяха кметътна Община – гр. Добрич, г-н Йордан Йорданов, обл. управител Красимир Кирилов, народни представители, представители на местната власт…

– От името на Добрички панаир имам удоволствието да ви приветствам с „добре дошли“ на 27-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“. Изказвам благодарност на изложителите за доверието, пожелавам им ползотворно участие, успешна година – посочи в приветственото си слово г-жа Звезделина Иванова, изп. директор на „Добрички панаир“ АД.

– Любовта към земята обединява всички тук – изложители и посетители. Нека годината бъде плодородна и тук да откриете иновациите и всичко, от което имате нужда, за да подобрите вашата дейност – с тези думи кметът на града г-н Йордан Йорданов се обърна към всички.

Прочетен бе и поздравителен адрес от г-жа Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите. В него се казва: „Радвам се да приветствам всички вас по повод откриването на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“, което по традиция се провежда в Добрич. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на модерното земеделие у нас. На всички участници в изложението пожелавам успешно представяне и ползотворни срещи.

* * *

По време на официалната вечеря бяха раздадени грамоти и статуетки на отличилите се фирми-участници. Десислава Иванова, директор на ОД „Земеделие“ и Грациела Павлова, директор на ОД на ДФ „Земеделие“, заедно с изп. директор на „Добрички Панаир“ връчиха наградите. За новия продукт Тренер – течен, органичен биостимулатор, съставен от растителни пептиди, бе отличен „Агроном 1 холдинг“, а фирма „Аметист 276“ ЕООД – за бързо и трайно наложил се на пазара производител на етерично-маслени култури.

Грамота получи и фирма „Фиско 33“ ЕООД за иновация в събирането на плодове, орехи и бадеми. Г-н Красимир Кирилов и Надежда Петрова, общински съветник връчиха статуетката на Добрички панаир на „Пионер Семена България“ за предпочитаната марка семена. Наградата получи г-н Георги Герджиков, рег. представител за Североизточна България. Втората статуетка получи екипът на „Гюнгьор Агромашина“ за иновативна есенна сеялка.

Екип на „Агровестник“

(повече в Агровестник – стр. 11-12)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!