ОПТИМИЗМЪТ В АГРОБИЗНЕСА ДАВА ТЛАСЪК НА АГРИШОУ 2019

* То ще се проведе от 29 април до 3 май в Сао Паоло. До момента над 90% от общите изложбени площи са вече заети.

Оптимистичните прогнози за предстоящата реколта и определяне на министрите на правителството на новия президент Жаир Болсонаро стимулира изложителите, които вече са запазили 90% от общата площ на панаира Агришоу-2019 в Сао Паоло.

През последните месеци бразилският агробизнес получи добри новини. В допълнение към оптимистичните прогнози за следващата реколта – площите със зърнени култури се очаква да нараснат за девета поредна година. Прогнозите за продажбите на машините също са благоприятни – основните лидери в сегмента получиха яснота за политиката на новото правителство и конкретно на Министерството на земеделието. Това успокояване намали напрежението, което е добре за бизнеса. „Положителният момент за тази година може да бъде обобщен с думата доверие”, посочва маркетинговият стратег и журналист Хосе Луис Тежон.

За консултанта и журналиста на портала Agrishow Digital възстановяването на доверието за агробизнеса е от основно значение. „Условия за предприемачество и кооперативност в бразилското земеделие има и е вече доказано. С възстановена увереност отрасълът е в състояние да изпълнява добре своята роля като най-важен играч за гарантирането на световната продоволствена сигурност “, заключава Тежон. Добрите перспективи на агробизнеса са стимулирали включването на компаниите към Agrishow 2019, така че малко повече от два месеца преди да се отвори панаирът, 90% от изложбените площи вече са запазени.

Благодарение на този добър момент, организаторите на панаира вярват, че 26-то Агришоу, насрочено за края на април, ще бъде едно от най-големите в историята си. Според оценката на изпълнителния директор на Agrishow, Liliane Bortoluci, в предварителните консултации с традиционните изложители, всеки предвижда, че ще има исторически рекорди в продажбите на машини, оборудване, напоителни системи, резервни части и консумативи, съоръжения за прецизно земеделие.

* * *

Agrishow е най-голямото и най-важно земеделско изложение в Бразилия и Латинска Америка и едно от трите най-големи в света – сцена на най-последните технически достижения и иновации в агробизнеса.

Миналогодишното издание е било разположено на 440 000 кв. м, участвали са 800 компании от 83 държави, а над 160 000 посетители са разгледали щандовете, изграден в реални условия на полето.

Бразилия е много важен глобален производител и износител на земеделски продукти – номер 1 в света в износа на портокалов сок, кафе и захар, и номер 2 – световен производител на соя.

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!