ОТ „ДОКАЗАНАТА АРМАДА” ДО… ВКУСНАТА „КОНФЕТА”, ОТ ПЛАСТИЧНИЯ И СТАБИЛЕН „МАТЕО” ДО… ВИСОКООЛЕИНОВИЯ „ДУЕТ”…

<> Вече 20 години екипът на „Агро Био Семена” доставя за българските земеделци високодобивни и адаптивни хибриди полски и зеленчукови култури на световноизвестни семенарски компании.

<> Три сорта пшеница, собствена селекция, два иновативни биостимулатора и подобрителя на почвеното плодородие допълват продуктовата гама на дружеството.

Участие в Петия аграрен семинар на зърнопроизводителите от обл. Видин, който се проведе неотдавна в х-л „Скалите” в Белоградчик, взеха и младите специалисти от фирма„Агро Био Семена” – Димитър Димитров и Елица Бонева, рег. представители за Северозападна и Централна България.

Г-н Димитър Димитров фокусира вниманието на водещите зърнопроизводители, членове на съюза, върху утвърдени и нови имена слънчогледови хибриди:

– Нашите слънчогледи са в две направления: маслодайни и конфекшън, които предлагаме за първа година. Дует CL и Олива CL са познатите високоолеинови хибриди, Метеор CLе новаторски хибрид с тройна устойчивост (ими-толерантен, устойчив на мана и всички раси синя китка, с високо маслено съдържание (46-48%). Армада CLе доказаният високодобивен слънчоглед със значително по-високо съдържание на масло от конкурентите в сегмента, имазамокс – устойчив, подходящ за отглеждане по технологията „чисто поле”. Озърняването на питата е до самия център.

М96CL02 и М98CL88 са нови имена в продуктовата ни листа, перспективни хибриди с тройна устойчивост -към всички раси на маната и синята китка и ими-толерантни. Тези два хибрида се отличават и с висок добивен потенциал .

Дует CL и Олива CL са едни от ранните ВИСОКООЛЕИНОВИ хибриди в страната, избягват летните жеги, опрашват се перфектно, до самия център напитата и реализират високи и стабилни добиви. Сеитбената норма при тях е 6500-7200 растения на декар. Когато разпределяте полетата и хибридите не е необходима изолация между тях и други линолови слънчогледи!

Конфекшън – направлението включва Конфета, Бажар, Бейжър и Страйпи.

За първа година „Агро Био Семена” предлага собствени слънчогледови хибриди за белене БАЖАР, и за храна за птици БЕЙЖЪР, а при необходимост хибридът Бейжър може да влезе и в маслодайната индустрия, тъй като съдържанието на масло в него е 36-39%.

Конфета е ивичест слънчоглед, предназначен за печене и за сладкарството. Страйпи е конвенционален хибрид и се отличава с много едри зърна, до 25 мм дълги и 10 мм широки. Хибридът реализира висок добивен потенциал – над 300 кг. при подходяща технология и климатични условия.

* * *

– И хибридите царевица на компанията са с атрактивни показатели – продължи представянето Елица Бонева. – Матео е ранна царевица ФАО 300 с направление за зърно и силаж, като втора култура.Отблагодарява се на фермерите с високи и стабилни добиви, отличава се с изключителна устойчивост на полягане.

Коронадо е най-новият ни хибрид (320 по ФАО),в сравнителни изпитвания с хибриди на конкурентните фирми се представи с е дни от най-добрите резултати. Кочанът е отлично озърнен до самия връх, растенията не полягат, стъблата им са здрави, а зърното отдава влагата много бързо.

Артенио ФАО 350 е с двупосочно направление(за зърно и силаж), с умерен „стей грийн” ефект. Нашите царевици са с тип на зърното конски зъб.

Грандио е хибирид по ФАО 370, много добре се представя при неблагоприятни условия, отличава се с подчертана сухоустойчивост,бързо отдава влагата, не поляга и кочаните са озърнени до самия връх.

„Агро БиоСемена” предлага и три сорта пшеници, собствена селекция (Деметра висококачествена хлебна пшеница, с потенциал за добив над 700 кг от декар), Мay 8462 – с чудесни хлебопекарни качества и добивен потенциал над 800 кг, May 8059 е най-новият сорт осилеста мека пшеница, с над 900 кг зърно от декар, един завиден добив!

* * *

И два стимулатора, които не са на химическа основа предлага „Агро Био Семена”: ЕКСТРАСОЛ, уникален продукт,азотфиксатор, подобрява добивите с до 40%, намалява употребата на минерални торове с до 50%, прилага се при всички култури. Екстрасол е ново поколение торна базата на ризосферни бактерии, които имат специфичната особеност да се заселват в корените на културите и да стимулират намножаването на микроорганизми. Те от своя страна усилват растежа на кореновата и надземната маса, усвояват азота от въздуха, акумулират го в почвата и повишават нейното плодородие и добивността на културите.

НАНОСЯРА е тор и почвен подобрител, с многофункционално действие. Снабдява културите със сяра. Продуктът е с доказано добро действие срещу белокрилка, доматен миниращ молец, колорадски бръмбар,бели и черни акари, бори брашнестата мана, кореновото гниене. Много добре се справя с ботритиса не само в лозарството, но и при всяка една култура.

Повече за предложенията на„Агро Био Семена” четете на страници 9-24 в бр. 14 на Агровестник.

Сн. Димитър Димитров и Елица Бонева зарадваха и някои от присъстващите зърнопроизводители на семинара с атрактивни награди от портфолиото на „Агро БиоСемена“.

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!