ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА МАС СИЙДС ЗАВЛАДЯВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕРМЕРСТВА

*Царевични хибриди Waterlook – с висока устойчивост на суша, слънчогледови – в направленията високомаслени, линолови, устойчиви на трибенурон метил, стабилни, високодобивни, сорго, люцерна, тревни смеси – това са акцентите в генетиката на международната компания „Майсадур Груп“.

*И тази година екипът за България, Румъния и Молдова остана верен на традицията и организира мащабен Агрофорум на полето в базата Белчугател край Фундулея (Румъния). Впечатляващо бе присъствието на български земеделци от различни региони.

В късния следобед на 13 август на демополето в близост до базата на MAS Seeds в Белчугател се проведе шестата по ред платформа“Агрофорум“, на която присъстваха стотици земеделци и дистрибутори.Внушителна бе тази година българската група – повече от 80 производители от Добрич, Силистра, Димитровград и Хасково,Пловдив, Стара Загора, Свищов, Шумен…

Всичко тук е без забележки – от регистрацията до… вечерята и забавната програма,която поднесе незабравими изненади и за нашия екип дори. Пристигайки почти час по-рано от уреченото време на полетата откриваме г-н Патрик Лафон, директор на Мас Сийдс за България, Румъния и Р. Молдова. Впрочем неговите колеги говорят с голямо уважение, че често го виждат в базата дори и в почивните дни, когато със своя шестгодишен син Люсиен коси и почиства зелените площи и градините:

-От тази година знаете сме с ново лого,с нов имидж и със задоволство отбелязваме изключителен ръст в продажбите. Дали това е от новия бранд, дали е от генетиката или от пазара, все едно – резултатите са много добри – отбеляза в интервю за“Агровестник“ г-н Лафон. – С новото лого вече говорим все повече и повече за добавена стойност и печалба за нашите клиенти. А тази година беше първата,когато семената не достигнаха.

Платформата е шеста по ред, демополето е разположено на 12 декара, заложили сме 4 култури:царевица, слънчоглед, сорго, люцерна.Хибридите царевица са 45, предлагат се не само в България и Румъния, но и в други страни. Около 12 са слънчогледовите, а общият им брой е 22, те също са диверсифицирани,т.е. за България, Румъния и Молдова, както и за други държави.

КАКВА Е КОНЦЕПЦИЯТА НА АГРОФОРУМА? Споделяне на новостите с клиентите – земеделци и дистрибутори. Искахме да го направим на добро място тук в тази завладяваща атмосфера. Тази година в нашия екип включихме и професор от университета в Букурещ и работим усилено в направление „Екосистема“. Всяко поле разглеждаме като една екосистема.

България е много важен пазар за нас, на тази платформа тук дойдоха повече от всякога производители. Насочваме вниманието им към семейството нови хибриди царевица, които са по-сухоустойчиви, а именно Waterlook. Предлагаме вече 6-7 хибрида от това ново поколение, те са с много добри качества при засушаване, което означава много ранен цъфтеж, опрашване и оплождане и висок добивен потенциал. Целим да осигурим добива преди да настъпят тежки климатични условия. Залагаме изключително много на Mas 48.L.

За следващата кампания ще се фокусираме върху 5 успешни продукта при слънчогледа, това Mas 85.SU, Mas 89.IR, Mas 87.R, Mas 92.CR… Имаме много добри резултати с устойчивите на трибенурон метил слънчогледи, както и хибридите от Клиърфийлд технологията.

Опитваме се да направим не само един агрофорум, а няколко: една платформа в Западна Румъния, една в Североизточна, една в Южните части и, разбира се, в България. Ще се фокусираме и върху тревните смески, убедени сме, че имаме много добър продукт за млечното животновъдство от семейството на Грийн Плюс, хибриди с висока усвоимост, добър зелен ефект и високо качество на силажа. Животновъдите предпочитат нашата люцерна и новите тревни смеси…

* * *

Нетърпеливи бяхме да започнем обиколката на полето с регионалните представители Марек Млинарчик, Светослав Савчев и Петър Петров, които насочваха вниманието на своите партньори към предимствата на хибридите, подходящи за различните региони на страната…

Богатата програма включваше изпълнения на фолклорен ансамбъл от Букурещ. Любителите на футбола можеха да премерят точността си в импровизирана игра. За всички по традиция имаше много сладолед с вкус на царевица. А сред приятните и неочаквани изненади бе вратарят Хелмут Дукадам,спасил 4 дузпи на финала на КЕШ през 1980 г. срещу Барселона и направил Стяуа европейски клубен шампион по футбол.Той дълго раздаваше автографи, а синът на Патрик – Люсиен, получи и златните му ръкавици.

(повече в Агровестник – стр. 17-18-20)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!