РАПИД КБ разшири базата си в Добрич

* Грандиозно шоу отбеляза откриването на разширения филиал на фирмата в сърцето на Добруджа

* РАПИД КБ е вносител номер 1 на машините CLAAS и AMAZONE.

В Деня на народните будители РАПИД КБ организира истински празник за своите приятели, партньори и клиенти. Повод за това стана разширението на базата в Добрич, на което се събраха всички, които използват и ценят агротехниката, която фирмата предлага на българския пазар. Стотици почитатели на водещите световни производители CLAAS и AMAZONE присъстваха на грандиозното откриване на новите халета.

Лентата на новото разширение прерязаха Пламен Богоев – управител на РАПИД КБ, Йорг Зюдхоф – президент на Claas за Европа, Йенс Майснер – мениджър продажби на AMAZONE и Красимир Кирилов – областен управител на област Добрич. За да работи разширението на търговската база в Добрич успешно и качествено, отец Велико Великов извърши церемонията по освещаване.

– Селското стопанство е един от ключовите отрасли на икономиката на региона – подчерта областният управител Красимир Кирилов. – Вие отговаряте адекватно на потребителския интерес благодарение на професионализма и отличното качество на внасяните от Вас машини. Добруджанци знаят, че Вашата добра репутация се дължи на предлаганата нова модерна визия за европейско земеделие.

Управителят на РАПИД КБ Пламен Богоев поздрави присъстващите и призова всички да почетат паметта на основателя на фирмата Георги Богоев и да си спомнят за заслугите му като пионер във вноса на качествена агротехника у нас:

– Уважаеми гости и клиенти, добре дошли! Днес сме се събрали по един хубав повод – откриването на нашата обновена база. Познавате ни много добре, тъй като сме вече над 10 години в Добрички регион. Преди шест месеца взехме това важно решение да разширим нашата база, за да можем още по-бързо и адекватно да отговорим на вашите очаквания. Защо се спряхме на тази дата? Първи ноември освен че е Ден на будителите, съвпада и с рождения ден на моя баща Георги Богоев. Нека си спомним за него и за приноса му в развитието на успешното земеделие в Добрич, региона и цялата страна! Бих искал да изразя своята благодарност към фирма ЕЛ СИ, които построиха тази прекрасна база в град Добрич.

Цанко Бонев, ръководител на филиала на РАПИД КБ в Добрич, покани и представи на сцената екипа на филиала, на който разчитат земеделските стопани от Североизточна България:

– От 2008 г. до сега филиалът на РАПИД КБ в град Добрич се утвърди като първостепенен фактор, допринасящ за лидерската роля на фирмата на пазара на селскостопанска техника. От създаването си досега РАПИД КБ изигра огромна роля в обновяването на машинно-тракторния парк на нашето селско стопанство. По полетата на Добруджа и в цяла Североизточна България работят стотици машини CLAAS и AMAZONE, доказали се като еталон за качество, прецизност и надеждност. С разширяването и модернизирането на нашата база ние заявяваме на всички земеделски производители, че ще бъдем опора и гарант за безаварийната работа на CLAAS и AMAZONE.

Йорг Зюдхоф, генерален президент на CLAAS за Европа, изтъкна ролята на основателя на фирма РАПИД КБ Георги Богоев за утвърждаването на CLAAS на българския пазар:

– Уважаеми гости, искам да ви приветствам добре дошли от името на фирма CLAAS. Днес е специален ден по две причини. Първата е, че празнуваме разширението на филиала в Добрич. Втората – днес Георги Богоев щеше да отбележи своя рожден ден. Фирма CLAAS изказва своите благодарности към господин Богоев за заслугите му. През 1979 г. той осъществи първия контакт с CLAAS, а на следващата той доставя първите комбайни Dominator 106 в България. От тогава измина много време. На г-н Георги Богоев се дължи днешната роля и значението на фирма CLAAS за българския пазар. Искам да благодаря за съвместната работа през всички тези години. Гордеем се с Вашия баща и със съвместното ни партньорство!

Йенс Майснер, мениджър експорт за България на AMAZONE, връчи статуетка на амазонка-победител на г-н Пламен Богоев като символ на успешното сътрудничество между немската компания и РАПИД КБ:

– Уважаеми гости и колеги от фирма Рапид! Настоящата година беше твърде успешна за Amazone. Искам да изразя своята благодарност за доверието, което вие, нашите клиенти имате в марката Amazone и във фирма Рапид КБ и което гласувате от 2008 г. насам. България не е само част от Европа, а България е една от най-важните страни, които развиват земеделие в Европа и ние се чувстваме горди от факта, че можем да допринасяме за това успешно развитие.

Ела Стоянова

(повече в Агровестник – стр. 5-23)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!