Сеитба с безпрецедентна точност от 2 см от сателит

В основата на прецизното земеделие стои една вече често използвана технология,а именно точност на обработките от 2 см,която най-често се прилага у нас при сеитбата или по-скоро от нея започва цикълът на на така нареченото прецизно земеделие – серия от използвани решения и технологии, които водят до редица ползи и преимущества за земеделците.Едни от най-важните от тях са пестенето на суровини при сеитба, торене и пръскане,но не по-малко важни са спестените часове работа на полето и по-високата производителност на обработките.

Новата технологията за сателитна корекция на сигнала Trimble RTX вече осигурява безпрецедентна точност от 2 см.

В края на 2018 година американската компанияTrimble-лидер в GPS-индустрията- обяви, че разработената от тях технологияза сателитни корекции вече може да предоставя 2 см точност с подобрено време за конвергенция. Земеделците вече могат да стартират работа с пълна точностза около 2 минути в зоните на мрежатаRTX Fast. Тези бързина и точност са достъпнивече и в България използвайки услугатаза сателитна корекция на сигнала TrimbleCenterPoint®RTX, която осигурява подобна на RTK точност,но извън традиционните VRS-мрежи, коитобяха считани за златен стандарт вземеделието. В допълнение, корекциитеса достъпни и чрез интернет или мобилнавръзка, което превръща Trimble RTX в една отнай-гъвкавите услуги за прецизноземеделие предлагани днес.

Освен това услугата Trimble RTX поддържа итехнологията Trimble xFill®,която осигурява възможност на ползвателитена RTK и VRS корекции да продължат да работятв случай на загуба на сигнала. xFill„запълва“ RTK сигнала при временнопрекъсване на радио/ интернет връзкатаи осигурява непрекъснат работен поток.

Trimble CenterPoint® RTX – никоя друга сателитна корекция не работи по-добре. Новата технологията за сателитно позициониране RTX съчетава предимствата на бързия сателитен сигнал с продуктивността на RTK технологията.
Характеристики на Trimble CenterPoint® RTX:

* Покритие: В цял свят

* Висока точност: 2 см точност следа към следа

* Бърза инициализация: В БългарияCenterPoint RTX се конвергира до пълна точност за по-малко от 2 минути.

* Покритие от най-много спътникови констелации: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou и QZSS

* Повече допълнително време: При прекъсване на сигнала работният поток продължава до 200 секунди

* Не е нужна базова станция: Не се притеснявайте от загубата на радио сигнал.RTX работи безбазова станция!

* Ценова ефективност: Не е нужно заплащането на допълнителни такси за мобилни данни.

* Fast Restart (Бързо рестартиране): Намалете времето за стандартна инициализация до по-малко от 5 минутив началото на всеки ден като стартирате трактора от същото място, на което сте спрели предния ден или от позната на картата точка.

Trimble е първата компания, която успява да предложи на земеделците сателитна корекция на сигнала с точност от 2 см. Новата техника за позициониране е базирана на последно поколение точни сателитни корекции през сателитна или интернет връзка. Предлагайки широка гама от корекции на сигнала, Trimble RTX предоставя на ползвателите гъвкавост и свобода да избират нивото на прецизност, съответстващо на техните нужди. Благодарение на Trimble RTX земеделците могат да работят с голяма точност в някои от най-отдалечените райони без географските ограничения на VRS мрежата и без да разчитат на локални RTK базови станции, стига да използват съвместими дисплеи за навигация Trimble.

Качеството и надеждността на Trimble RTX променят правилата на играта осигурявайки сателитни корекции на сигнала за операции, които до сега изискваха RTK точност и предлагайки глобално решение там, където наземните VRS-мрежи не са налични.

Повече за услугата Trimble RTX на глобално ниво можете да научите тук: http://www.trimble.com/Positioning-Services/Trimble-RTX
За територията на България услугата Trimble RTX се предоставя от НИК Електроникс.

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!