С ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И ВЯРНАТА ПОСОКА ЦЕЛИТЕ СЕ ПОСТИГАТ ЛЕСНО!

*“Всичко в света е хубаво, когато човек мисли хубаво“. Концентрирани сме в бъдещето с ясни цели, с амбициозен проект, с грижа за младите и за децата ни! – обобщава г-жа Гандева, управител на „Косад Семанс България“ в предпразнично интервю.

Г-жа Божана Гандева е управител на „Косад Семанс България“ и за кратко време сформира сплотен професионален екип и изведе дружеството в челните позиции на семенарските компании у нас. През 2020-та колективът ще отбележи 10 години успешна дейност в агросектора.

-Г-жо Гандева, за кратко време „КосадСеманс“ стана разпознаваема фирма,а вие самата – обединител и мотиватор на един млад, амбициозен и успешен екип,като че ли някаква магия има в това. Как се случи?

-Да. Вероято сте права, като използвате думичката „магия“. Има някаква мистерия и вълшебство в нещата, които ни привличат, нали? Дори не подозираме как и защо ни доставят удоволствие. Истината е, че когато всичко се случва спонтанно, без излишно напъване и истерия, резултатът е налице. Истината е, че от създаването си „Косад“ никога не е имала амбицията да завладява пазари или да се доказва пред всеки и за всичко.

Истината е, че откровеността и човешките отношения с нашите партньори ни позволиха да стигнем до тук.

През 2020-та навършваме 10 години работа в България. Това не е кратък период. Това е време, което е необходимо на всекиго да се докаже. Да покаже на какво е способен, да спечели последователи и дори приятели. Зад всичките тези години стои усиленият труд на моя екип, нестандартно мислене и непрекъснато поставяне на нови цели. Всъщност, магията е да харесваш това, което правиш. И когато откриеш правилните хора, с които да вървите в една посока, целите се постигат по-лесно.

Ние в Косад, винаги сме се стремили да се отличаваме от другите. Да бъдем извън рамките и стандартите.

Относно портфолиото, „Косад Семанс“ емулти-видова компания, която предлага решения за пълния сеитбооборт през цялата селскостопанска година. Във всички култури имаме ТОП-продукти, които фермерите припознаха и използват всвоите стопанства. Не е тайна, че при житните „Косад“ е един от фаворитите на пазара. При рапицата, царевицата и слънчогледа също разполагаме с много добри продукти.

КонцепциятаDUO CS е царевица за производство на силаж.Възможностите, които предлагаме са двете формули DUO CS 410 и DUO CS 610. Силажът произведен от тях намалява риска от ацидоза, задоволява хранителните потребности на животните, увеличава млеконадоя и качеството на млякото.Всичко това се постига благодарение на генетичен материал с ниско съдържание на лигнини, висока маса сухо вещество и добре смилаеми фибри, необходими за стомашния тракт на животните.

Земеделските производители днес купуват семена, само когато са видели резултатите и вярват, че продуктът ще им свърши работа. Затова и ние организираме открити дни, на които да покажем как се представя селекцията в дадения регион. Това е коректив за нас и възможност за фермерите да открият своя продукт. През последните години организираме големи платформи по необичаен начин. Много е приятно след като си свършил работата да поседнеш и побъбриш с приятели близо до растенията, на открито, а какво по-подходящо време от прохладните вечери през лятото. Така се роди идеята за „Парти под звезите“. Опитваме се да съчетаваме полезното с приятното.

Концентрирани сме в бъдещето с ясната цел: да поддържаме стандарта за двойно съвършенство с генетично качество и качество на семената.

Концентрирани сме в бъдещето и вървим напред със следващия си амбициозен проект за развитие, който наричаме „Дестинация 2025-та“. През изминалата година внесохме промени във визуалната ни идентичност с ново корпоративно лого, защото то следва да отразява напредъка в резултатите ни и генетичния прогрес, постигнат при множество от видовете, които предлагаме на пазара в цял свят.

Концентрирани сме в бъдещето с грижа за децата ни и младите, защото те са тези, които утре ще ни наследят и ще работят след нас. Затова планираме да инвестираме в образователни програми. През цялата година ще влизаме в детски градини, училища, университети, за да разкажем на най-малките по увлекателен начин какво е царевица, слънчоглед, пшеница и овес, а на по-големите – какво представлява селекцията на „Косад Семанс“.

Любимите ми мисли са много, но в контекста на днешния ни разговор ми хрумва нещо позитивно: „Всичко в света е хубаво, когато човек мисли хубаво“ – Петър Дънов.

– И едно пожелание по повод наближаващите празници към вашия екип, към партньорите?

– Пожелавам им късмет през 2020 година. Да бъдат здрави и по-често да поглеждат на света през щастливите детски очи.

Интервюто взе Велина ПЕТКОВА

(повече в Агровестник – стр. 9-10)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!