ТАЛИЗМА УЛ Е НАЙ-ДОБРАТА АЛТЕРНАТИВА НА ФУМИГАНТИТЕ!

Без аналог при третиране на зърнената реколта

ТАЛИЗМА УЛ Е НАЙ-ДОБРАТА АЛТЕРНАТИВА НА ФУМИГАНТИТЕ!

<> Правилното използване на Тализма УЛ е от ключово значение за опазване на прибраното зърно. Продуктът е готов за употреба, с добра прилепимост и без опасност от запрашаване. Прилага се веднъж годишно и гарантира максимална защита на реколтата зърнено-житните от широк спектър на основните и вторични вредители за повече от година.

<> Екипът на „Ариста Лайфсайънс България” доставя безплатно необходимото оборудване за ползване на обеззаразителя, който няма аналог в сферата на третиране на зърното при съхранение.

През изминалата седмица екипът на „Ариста Лайфсайънс България” организира информационен и обучителен семинар в х-л „Севастократор” в село Арбанаси край старата столица. Срещата със зърнопроизводители и собственици на зърнобази, дистрибутори от различни региони откри г-н Петко Иванов, ръководител на компанията за страната. Той благодари на присъстващите за проявения интерес и представи своите колеги: Миладин Назарков, маркетинг мениджър и специалистите по продажбите Христо Атанасов, Димитър Димитров, Георги Борисов и най-новото попълнение на екипа – Мирослав , който отговаря за регион Североизточна България. В семинара взеха участие и техни колеги от „Ариста Румъния”. Особена благодарност управителят на химическата компания изрази към г-н Тодор Христов, в чието стопанство е монтирана пилотната инсталация, работеща с иновативния продукт Тализма УЛ.

Със своите доказани умения и професионализъм г-н Димитър Димитров, мениджъ р продажби за регион Южна България, разясни принципа на действие на продукта и ползите от приложението на ТАЛИЗМА УЛ:

– Доказано е, че началото и финалът на всяка презентация трябва да бъдат силни, това е задължително. И аз днес ще се постарая да се включа към най-добрите лектори. Ще отделя необходимото внимание и на трите части – шеговито започна г-н Димитров. – За нас, екипът на „Ариста Лайфсайънс България”, е изключително предизвикателство днес да ви предложим 3 в 1. Става дума за

ТАЛИЗМА УЛ – ТРИ В ЕДНО!

Иновативната формулация е регистрирана преди месец в страната, вече има и първите продадени количества. Продуктът е без аналог, това го прави уникален, специално е създаден за третиране на зърно при съхранение на входа на различни типове складове. Разбира се, има стриктни правила при износа на зърно и това е Регламент 824/2004 на ЕК, който казва: …зърното не трябва да има необичаен мирис и да съдържа живи вредители, включително и акари, независимо от фазата на развитието им. Максималното съдържание на примеси от животински произход, включително и мъртви насекоми е 0.1%. И второ – видимо наядени и пробити зърна от насекоми – 1.5, максимум до 2.5%.

Вредителите се делят на две групи – ОСНОВНИ и ВТОРИЧНИ. Целият жизнен цикъл на основните неприятели преминава в зърното, те са адаптирани към него. Вторичните вредители се хранят с частици от кълнове или повредени зърна (наядени преди това от основните вредители). Но много често вторичните вредители оказват по-сериозна повреда, отколкото основните, защото могат да се срещнат в зърното при пакетираните храни, в продукти от зърно и във фуражите. Но

ТАЛИЗМА УЛ УПРАЖНЯВА НА 100% КОНТРОЛ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕПРИЯТЕЛИ.

Но какво представлява ТАЛИЗМА УЛ? Той съдържа три важни съставки, на първо място циперметрин 20 г/литър, това е активното вещество с контактно и стомашно действие като механизъм, на второ място пиперонил бутоксид в почти двойно количество (57 г/литър), това е важна съставка, увеличаваща двукратно действието на циперметрина, тя е и носителя на дългото последействие – от 6 до 15 месеца. И третата функция на пиперонила е, че той предпазва възникването на резистентност към циперметрина. Продуктът е готов за употреба, в него е включен и разтворител от растителен произход, естер от рапично масло.

Доказателство за ефективност – от 6-7 години в Западна Европа се работи с този продукт, той има дългосрочно предпазно, но притежава и изчистващо заразата действие. Стратегията на „Ариста” в Европа е ПРЕВЕНЦИЯ, т.е. превантивно третиране на зърното в складовото стопанство. На този етап ние ви препоръчваме ниската доза, при която периодът на защита от 6 месеца е достатъчен.

Приложение: дюзите могат да бъдат монтирани на входа или горе във височина в дадено силозно стопанство, в основата на елеватора, след лентовия транспортьор, след редлера, след шнековия или след кошовия транспортьор. НЕБУЛИЗАЦИЯТА (фино омъгляване) на зърното е иновативен метод за ефикасна защита. С фините капчици с големина от 20 до 40 микрона се постига максимално добро покритие на всяко зърно.

В заключение ще акцентирам на някои от основните предимства на Тализма УЛ:

Много широк спектър на контрол, на практика всички складови неприятели; има бърз нок-даун ефект (още на третия част те отказват да се хранят и загиват); Дългосрочно предпазно действие (6-15 месеца); Отлична ефикасност на защита, това е доказано в много държави; Не влияе върху хлебопекарните и пивоварни свойства; не налага карантинен срок – само ЕДИН ДЕН.

ТАЛИЗМА УЛ Е НАЙ-ДОБРАТА АЛТЕРНАТИВА НА ФУМИГАНТИТЕ!

И не на последно място е ЦЕНАТА. Тализма УЛ е определено икономически изгоден вариант за предпазване на зърното, на практика е с до 50% по-ниска цена на тон суровина. Разработили сме МАРКЕТИНГОВ ПРОЕКТ, ВКЛЮЧВАЩ ОБОРУДВАНЕТО и ПРОДУКТА. Той е съобразен с типа на силозното стопанство, а нашата компания се ангажира финансово с оборудването плюс монтажа срещу тристранен договор ( между Ариста, дистрибутора и собственика на силозното стопанство). Периодът на този договор е 4-годишен и крайният клиент се задължава да купува годишно 400 л Тализма УЛ или 1600 л за целия период. След четвъртата година оборудването остава собственост на крайния клиент.

* * *

Три прости стъпки включва предварителната подготовка на оборудването за третиране с Тализма УЛ, а именно: необходимо е да пресметнете скоростта на потока от зърно през оборудването, дозата на приложение се задава в зависимост от изискванията на третирането – профилактично или лечебно и необходимия период на защита. Трето – от тези два параметъра се изчислява разходът (литри разтвор на час, който трябва да се подава през дюзата на пръскачното оборудване).

***

След лекционната част в залата на х-л „Севастократор” участниците в семинара имаха възможност да се запознаят нагледно с принципа на работа на системата. Пристигаме в новата база на „Агротим” ООД в с. Върбица, общ. Горна Оряховица. Тук фермерът Тодор Христов, успешен и утвърден в годините зърнопроизводител, е изградил 6 силоза за съхранение на зърнените култури. Монтирани са за една година и всеки от тях е с вместимост 4 000 кубика.

 

Повече за Тализма УЛ и за продуктите на „Ариста Лайфсайънс България”  в бр.31.

На снимката г-н Димитър Димитров (вдясно) и служител в силозното стопанство показват нагледно как се борави с препарата. 

 

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!