Усъвършенствани решения превръщат отпадъците в енергия, компост и нови ресурси

*Водещи компании от 14 държави участват в тазгодишното издание на ЕЕ и ВЕИ иSave the Planet – изложение за енергийна ефективност, възобновяема енергия,управление на отпадъци и рециклиране. Изявата ще се проведе от 16-ти до 18-ти април, Зали 5 и 6, ИЕЦ, София.

*“Изложителите предлагат атрактивни решения за всяка индустрия, селско стопанство, община и дом. Посещението е отлична възможност за запознаване с ползите от евентуална инвестиция,взимане на решение, както и за намиране на нови бизнес партньори – част от участниците търсят дистрибутори в Югоизточна Европа.“ – споделят организаторите от Виа Експо.

Продуктови акценти

Ресурсно-ефективни решения ще бъдат демонстрирани на Австрийския павилион. Продуктовото портфолио на Europlast включва разнообразие от пластмасови контейнери и палети,използвани в областта на управлението на отпадъците и селското стопанство.Херц България ще анонсира първия котелна дървени стърготини Herz firematic Condensation20/35 и термопомпа Въздух-Въздух с инверторна технология.

Интерес ще предизвикат бокс палетите, касетките, европалетите на М и М Фрут. Друг изложителе Мева България. Фирмата предлага съдове за отпадъци, кофи и контейнери за смет,продукти за складиране (стелажи, палети,каси, щайги), компостери и др.

Elte GPS sp. Z o.o. ще популяризира хардуерни и софтуерни решения: системи за позициониране на превозни средства, за идентификация и претегляне на товари. Част от тях намират приложение в селското стопанство.

Kawasaki Gas ще представи мощни и ефективни газови турбини. Компанията предлага сътрудничество на представители на всички индустриални сектори, които се нуждаят от пара, топла вода, отопление и използват процеси на сушене.

Белфри ще насочи вниманието върху авангардни сероочистващи технологии, които повишават качеството на произведения биогаз.

Новонетикс реализира успешно проекти, които се отличават с висока производителност и ниска себестойност на готовите продукти. Фирмата работи със световноизвестни имена: CPM Europe (оборудване и технологии за производство на пелети); Molinos AFAU (технологии за нарязване, сушене, смилане и гранулиране на фуражи и биомаса); Dutch Dryers (системи за термично сушене); Vyncke (производство на котли за изгаряне на биомаса).

Оползотворяване на отпадъци и енергийна ефективност – това са решенията насочени към земеделски производители, производствени предприятия в леката промишленост и общински структури на Балканика Енерджи.

Електрически транспортни средства във вариант триколка ще видим от Телком Инженеринг. Използват се в земеделието и са подходящи за придвижване в отдалечени райони. Характеризират се с икономичност и ниски експлоатационни разходи.

Атрактивни предложения ще бъдат демонстрирани от Екосол (компостиращи съоръжения, сметосъбираща техника), Куоре Терм (пелетни камини и котли Ravelli с висока степен на автоматизация), Омния Контракторс (термопомпени системи с компактни размери и премиум качество), Атреа (вентилация с оползотворяване на отпадна топлина, нискоенергийни и пасивни къщи), Проксимус инженеринг (сградни системи и инсталации за ОВК), Kahl (инсталации за производство на дървесни пелети).

Съпътстваща програма

– Семинар по Проекта ENABLING на Националната асоциация по биомаса

– Програма LIFE – възможности за финансиране на проекти за управление на отпадъци и кръгова икономика

„Бъдещето зависи от зелените технологии – възползвайте се от предимството да бъдете сред първите в своята област, като разширявате партньорската си мрежа или направите инвестиция в екологично и рентабилно решение.“ – апелират организаторите от Виа Експо.

Посещението на изложенията и участието в паралелните събития е безплатно – с предварителна регистрация на www.viaexpo.com

(повече в Агровестник – стр. 26)

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!