Sumi Agro Europe и НИК СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО

* което цели внедряването на бизнес-решения за прецизно земеделие на Балканите, Европа и ОНД.

Sumi Agro Europe Ltd, дъщерно дружество на Sumitomo Corporation (наричано „SAE“) и групата от дружества NIK (наричани „NIK“) обявяват сключване на споразумение за партньорство, целящо разрастване и имплементиране (изпълнение, внедряване) на бизнес-решения за прецизно земеделие на Балканите (с фокус върху България и Румъния) и в по-широк аспект в Европа и ОНД (особено в Украйна, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Франция и Германия). Предвижда се постигане на синергия и иновативност, комбинирайки основните компетенции на двете компании: дългогодишният опит на NIK и оперативното ноу-хау на компанията в областта на прецизното земеделие, както и широкообхватните бизнес-платформи и активи на SAE за дистрибуция на продукти за земеделието. Възможността за споделяне на знания и опит между двете компании би подобрила производителността на земеделските стопанства и ще подпомогне процеса на внедряване на решения за прецизно земеделие при клиентите на Суммит Агро и НИК.


Sumitomo Corporation е познат като огромен световен конгломерат със седалище в Токио, Япония и история, датираща от 17 век. Японското производство и лидерство винаги са били символ на качество. С отварянето на Суммит Агро в България през 1999 година, тези традиции се пренасят и в нашата страна. Фирмата е официален международен представител на над 40 производители на продукти за растителна защита, торове, биостимулатори и семена за конвенционално и биологично производство. / www.sab.bg/.


НИК представлява група от компании, внедряващи технологии за прецизно земеделие в България вече над 18 години с фокус върху предлагане на цялостни решения за автоматизация и оптимизация на процесите в земеделските стопанства. Новаторският подход и инвестициите в развитие на екипа и обучение на кадрите, заети в сектора спомагат за разрешаването на конкретни предизвикателства пред фермерите и превръщат компанията в техен надежден партньор. Признание за приноса на компанията в развитието на сектор Селско стопанство е и присъдената награда Компания на годината 2020 в престижната класация на Forbes България. /www.nik.bg/.

© Всички права запазени. Позоваването на Агровестник е задължително!